Det är väl vad man skall dra för slutsats av artikeln. En person som fyllt 18 år en vuxen person. Inte en ”ungdom” som Dagens Nyheter och andra medier så gärna vill få det till. Att polisen blir attackerad är inte ovanligt. Bland annat i Holland för inte så länge sedan blev ett antal poliser attackerade av ett par hundra invandrare mitt i natten på en strand. De traumatiserades så mycket av dödsskräcken under nämnda natten att vissa av poliserna har nu slutat.

Totala respektlösheten mot polisen skall man ta i hårdhandskarna med. Om en person grips, åtalas och döms för t.ex. våld mot tjänsteman skall den personen utvisas från Sverige. Direkt efter att medborgarskapet har dragits tillbaka.

Nu är det som bekant inte på detta vis. Oavsett vad man gör så kan inte medborgarskapet dras tillbaka. I princip INGEN utvisas från Sverige. Det finns personer utan svenskt medborgarskap som har dömts för flera våldtäkter, misshandel och narkotikabrott men fortfarande är personerna kvar i Sverige. Jag läste domen på en sådan person. Enda orsaken varför han fick stanna kvar i Sverige var för att han hade barn boende här i Sverige. Inte direkt förvånande var nämnda personen från Tunisien.

Då det kan ses som förtal, vilket är helt absurt, kommer jag inte att avslöja namnet på personen eller målnummer.

DN

Annonser