Känner ett starkt obehag efter att jag tittat och analyserat siffrorna och bilderna på SCB om befolkningsförändringen som sker i Sverige samtidigt som bolibompatidningarna skriver att ”svenskarna” blir fler.

In- och utvandring 1900-2010

Är det bara jag som tycker att bilden till vänster (usch vilket äckligt ord vänster är) är intressant? Den visar väldigt tydligt att Sverige aldrig varit ett så kallat ”invandringsland”. Sverige blev ett ”invandringsland” efter att en galen tysk man född i Österrike fick härja runt i Europa. Bara för att ännu bättre visa att det jag skriver är sant kan man klicka på den här länken och själv titta på kolumnerna ”invandring” och ”utvandring”. Men jag är väl en sån där jobbig typ att argumentera emot för jag tar reda på fakta.

Antal födda och döda 1900-2010

Sen gillar jag den här bilden extra mycket. Alla har väl hört talas om den så kallade ”babyboomen” som hände efter kriget.  Ja, den hände precis som bolibompatidningarna så gärna vill basunera ut men antalet personer som föddes var till antalet färre än i början av 1900-talet.

Vad vill jag säga med det här inlägget? Inte mycket förutom att två bilder från SCB visar att myterna som sprids runt av bolibomparedaktionerna och av företrädare för de sju moderna socialdemokratiska partierna inte stämmer. Förutom det vill jag få människor inse att om man byter ut befolkningen i ett land så finns inte det landet längre eftersom det är befolkningen som definierar vad ett land är genom dess kultur och traditioner. Inte vad landet heter eller färgerna på flaggan.

Jag gillar citat så jag avslutar med att låta er själva tänka på vad som står i den och fram för allt vem som sa det. Själv gillar jag det som står i den förutom när det gäller ordet ras.

Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan i så många andra avseenden.” – Tage Erlander, 1965

BLT SDS SvD DN

Annonser