Det finns en gräns hur mycket man skall få göra när det gäller religionsfrihet. Om man skall få maskera sig bara för att en religion väldigt vagt säger att kvinnor skall täcka sig innebär det då att andra religioner skall få samma rättigheter? Hur många följeslagare måste en religion ha för att det skall anses vara rätt att maskera sig på allmäna platser?

Det finns en lite smått komisk religion som en man från England hittat på som kräver att man alltid skall använda ett plagg som Jedikrigarna i Star Wars-filmerna när man vistas utomhus. Hur ställer sig niqab/burka-försvararna om det gällde att personen även var tvungen att dölja ansiktet? Hur är det med nudism? Om nudister beslöt sig för att grunda en religion har de rätten att vara nakna i allmänheten bara för att deras religion väldigt vagt ger dem den rätten/skyldigheten?

Alla med något bakom pannbenet inser det absurda med att tillåta maskering på allmän plats. Oavsett orsak. Vidare anser jag att om man klär sig i burka/niqab så står man absolut inte till arbetsmarknadens förfogande och därmed skall a-kassa dras in för den som har det. Om man uppbär socialbidrag skall den ändras så att den personen endast får matkuponger som är personliga som endast kan lösas in mot mat personligen i en viss affär.

DN SvD SvD2 AB EX

Annonser