Tycker att rubriken som jag tog från kommentarerna till Sarneckis och Fries bolibompaartikel är helt prick i.

Dessutom är de kriminalpolitiska ”reformerna” som nu genomförs dyra. En plats i fängelse kostar cirka en miljon kronor per år. Genom att döma människor, ibland unga människor, till fängelse ökar man samhällets kostnader avsevärt utan att det påverkar brottsnivån i samhället. Dessa pengar skulle istället kunna användas till förebyggande åt- gärder.

Eftersom det är så dyrt att sätt mördare, våldtäktsmän och misshandlare i fängelse kan vi väl låta de bo hos Fries och Sarnecki? De kan då sitta där oändliga timmar och krama dem samtidigt som de viskar i deras öron att det inte var deras fel att de mördade, våldtog och misshandlade utan det var egentligen offrets fel. För det är vad dessa två ”herrar” säger.

Brå rapport 2005:17, Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet, s. 41

Jag undrar om Sarnecki och Fries  tycker att det är pojkstreck att utrikes födda har en överrepresentation i brottsmisstanke på över 4 gånger när det gäller våldtäkt/försök till våldtäkt, runt 3,5 gånger högre för dödligt våld och försök till mord och dråp, nästan 3 gånger för misshandel, grov misshandel.

Läsvärd blogg är Affes statistik-blogg.

SvD

Annonser