Sveriges riksdag har idag röstat för att nämna saker vid dess rätta ord. Folkmordet i Turkiet mot i huvudsak kristna som utfördes av muslimer har varit en så ”het” sak att nämna i Sverige och omvärlden att det fram tills idag har officiellt pratats om en ”tragedi”. Tänk er tanken om man pratade om en ”tragedi” när det gällde förintelsen av judar under andra världskriget. Äckligt är bara förordet.

Det jag vill att människor tänker över är vad Carl Bildt säger om det hela: ” Det är fel att politisera historien på detta sätt och det kommer därmed att försvåra Sveriges möjlighet att verka för försoning” och att Bildt ”beklagar starkt” riksdagsbeslutet. Försoning till vad? Att islamistiska Turkiet kommer med i EU och därmed ge Sverige ett till land att föda med sina skattepengar? Att armén skall helt i linje med Köpenhamnskriterierna ska ”ställas in i barackerna”? Jag som äkta demokrat anser att det är oerhört viktigt att ett lands armé inte blandar sig in i politiken men det finns undantag och undantaget heter Turkiet. Det är armén som har förvaltat Ataturks arv om ett sekulariserat land. Det är armén som har sett till att knäppgökar som Erdogan inte har börjat förtrycka medborgarna i landet.

Det är horribelt att Sveriges regering inte vill ställa sig bakom riksdagsbeslutet. På gränsen till att glorifiera folkmord.

DN DN DN DN SvD SvD SvD MND DN DN SvD SvD Karlsson

Annonser