I natt 03:49 röstades det fram en ny lag i USA som tvingar medborgarna att köpa en produkt. Produkten heter sjukförsäkring. Den är obligatorisk att köpa och straffet för att inte köpa produkten blir böter.

Som vanligt måste de rika betala allting för de fattiga enligt förslaget (fördubbling av skattesatsen). Precis som i Sverige. Frågorna jag ställer mig är:

  • Skall ”rika” (500.000 kr eller mer i årsinkomst) beskattas 2-3 mer än en person som tjänar 300.000 kr? Om svaret är ja:
  • Skall den rika få företräde till sjukvården i och med att han eller hon betalat 2-3 gånger mer i skatt? Om svaret är nej frågar jag:
  • Är det då rättvist att beskatta rika mer när de inte får snabbare eller bättre sjukvård?

Självklart är det fel att beskatta rika mer bara för att de är rika. Beskattar man de rika tillräckligt hårt leder det till att den rika tar sin påse med pengar och flyttar utomlands. När de rika flyttar från Sverige… vem skall då beskattas för bortfallet?

Socialismen har varit, är och kommer alltid att vara människovidrig. Istället för att förvalta människors innovation, naturliga frihet och strävan efter lycka har socialismen lett till att begränsa och i vissa fall förinta människors innovation, frihet och strävan efter lyckan.

Jag hoppas verkligen att socialisten Obama slängs ut från vita huset med fötterna före i presidentvalet 2012. Jag är ganska säker på att så blir fallet. Obama kommer att gå till historien som en av de sämsta presidenterna USA någonsin haft, helt i klass med Jimmy Carter.

DN DN DN SvD CBS

Annonser