Nja, kanske inte. Det jag skrev igår om strävan efter lycka och statens skyldigheter är något som inte är populärt hos riksdagspartierna. Kent Persson har utbildats väl av Moderaterna till att vara en nyttig idiot. Han skrev följande kl. 09:08 idag.

Vi är det statsbärande partiet och orkar göra det som socialdemokraterna inte orkar. Vi tar ansvar, vi omprövar oss och vi lyssnar till väljarna. […] Vi fokuserar på att skapa ett rättvisare Sverige och Örebro. För oss är det kampen mot orättvisorna och kampen för friheten som är viktigast.

Kära Kent Persson, ”kamp mot orättvisor och kamp för frihet” är en motsägelse. Ju mer staten kämpar mot orättvisor desto mindre frihet finns det för folket. För när en politruk som Kent Persson säger ”kämpa mot orättvisor” betyder det endast en sak. Nämligen att människor som gör allt för att lyckas och kämpar för att få det bättre än andra, vilket de har rätt till, får mindre frihet genom diverse bisarra lagar och regler. Kent Persson har även väldigt tydligt visat att han inte lyssnar på väljarna genom att strunta svara på kommentarer på sin blogg.

Samtidigt skriker Per Schlingmann, pressekreterare hos Moderaterna, sig hes med klassiska slagord som socialisterna gjort sen urminnes tider.

– Det är viktigt med en stark offentlig sektor!
– Vi måste värna full sysselsättning!
– Vi ser strukturella problem med att kvinnor tjänar mindre än män!

Bilden nedan som jag hittade på Telegraphs hemsida beskriver bra hur Alliansen och Rödgröna tänker. Bara att byta ut Gordon Brown och David Cameron.

Gordon Brown, David Cameron och "starka offentliga sektorn"

Gordon Brown, David Cameron och "starka offentliga sektorn"

Det som är barockt med svensk politik just nu är att rödgröna gråter varje gång de får tillfälle om 100 000 fler arbetslösa medan Alliansen bortförklarar med finanskrisen. Orsaken till varför det finns så många arbetslösa, bland annat de 100 000 som rödgröna gråter om, är massinvandringen.

Massinvandring 2005-2009

Massinvandring 2005-2009

SvD SvD SvD SvD SvD DN DN DN DN

Annonser